Connect with us

MAKLUMAN DARI PGO NEGERI SEMBILAN
Balai: BALAI BOMBA DAN PENYELAMAT SERI MENANTI

Tarikh: 01/01/2022 (Sabtu)
Jenis Kecemasan: KHIDMAT KHAS: BANJIR
Alamat: TEHA Homestay, Seri Menanti
Masa Terima: 05:13
Sampai Lokasi: 05:30
Operasi Tamat: 06:50

Komander Operasi:
PBK MOHD SYAZWAN HJ SAIDY 0123979150
Kekuatan Anggota: 7 Anggota
Bantuan Agensi: Tiada

Prihal Kejadian: Didapati benar banjir kilat dianggarkan kedalaman 4 kaki dalam kawasan Homestay tersebut, mangsa seramai (6) org terperangkap (2) Dewasa Perempuan, (1) Kanak² perempuan (4) Lelaki Dewasa.

Tindakan anggota menyelamat memindahkan mangsa ke dataran dan menetapkan sementara dirumah pemilik Homestay.

Mangsa:
1) Dato Hasry Sham B. Chasmen dan keluarga
(Peg. Khas Penasihat Suruhanjaya Koperasi Malaysia)
850803-14-6259
019 2138555

Saksi: Dato Hasry, (Pegawai Khas Penasihat Suruhanjaya Koperasi Malaysia.) Maklumkan bahawa beliau bersama isterinya Datin Fatin Anis (Kem. Pembangunan Wanita dan Masyarakat) serta rakannya ke sini bagi urusan perkahwinan rakannya di Kg Talang, bermalam di homestay (chekin) jam 20:30 mlm tadi. Dan dalam masa yang sama utk berehat dgn keluarga setelah membantu Kes Banjir di Hulu Langat sebgai NGO.

Pada Jam 04:50 isterinya terjaga dan terkejut, Air mulai naik lantas menjerit dan mengejutkan ahli keluarganya, terus menghubungi pihak bomba kerana air sudah melebihi paras pinggang.

Kemusnahan: Kenderaan Land Cruiser dan Proton Persona.

Saksi Pemilik Homestay Zizan Husain terima panggilan daripada penyewa pada jam 4 pagi dan mendapati keadaan air naik paras pinggang dan meminta penyewa untuk berpindah ke rumah pemilik untuk sementara Kemusnahan. Pemilik mendapati beberapa kelengkapan barang penginapan rosak.

Continue Reading

Tayangan Menarik

Terima kasih kerana melayari WebTV Bomba Channel. Kami menyediakan info dan maklumat yang sahih kepada anda. Jika ada sebarang kemusykilan anda boleh berhubung dengan webmaster@bombachannel.com Copyright © 2021 by Bomba Channel Team

Statistik Jangkita Virus Corona Hari Ini

Sila patuhi SOP dan Dapatkan jangan lupa daftarkan diri anda untuk mendapatkan vaksin.