Connect with us

Sumber : Utusan Malaysia 29 Julai 2021

KLANG: Tiga pekerja warga Bangladesh dilapor cedera dan salah seorang daripadanya didapati tidak sedarkan diri selepas tertimbus oleh runtuhan besi akibat runtuhan dekat laluan Transit Aliran Ringan (LRT) 3 yang masih dalam pembinaan di Bukit Tinggi, di sini hari ini.

Perkara itu disahkan pasukan Jabatan Bomba dan Penyelamat (JBPM) dari balai Pelabuhan Klang yang menerima panggilan pada pukul 2.40 petang.

Menurut Penolong Pengarah Operasi Negeri JBPM, Hafisham Mohd. Noor, pasukan penyelamat tiba di tempat kejadian kira-kira 20 minit kemudian dan mengeluarkan dua mangsa pertama.

“Bagaimanapun, mangsa terakhir hanya dapat dikeluarkan pada pukul 4.20 petang dan didapati tidak sedarkan diri. Mangsa berkenaan kemudian terus dibawa ke hospital untuk pemeriksaan lanjut,” katanya ketika dihubungi hari ini.

Sumber : Utusan Malaysia 29 Julai 2021

Continue Reading

Tayangan Menarik

Terima kasih kerana melayari WebTV Bomba Channel. Kami menyediakan info dan maklumat yang sahih kepada anda. Jika ada sebarang kemusykilan anda boleh berhubung dengan webmaster@bombachannel.com Copyright © 2021 by Bomba Channel Team

Statistik Jangkita Virus Corona Hari Ini

Sila patuhi SOP dan Dapatkan jangan lupa daftarkan diri anda untuk mendapatkan vaksin.